Hej, kul att du hittade hit!

Matpiraten är ett kortspel som vänder sig till alla föräldrar som vill lära sina barn äta varierat och nyttigt.

Dieter, larmrapporter och högt tempo i vardagen är en stor del av våra barns liv. Och det är absolut inget fel i att upplysa om att vissa livsmedel inte är nyttiga för oss. Men att få vara kreativ, vara med, planera och laga mat är otroligt utvecklande och ger mycket kunskap. Därför vill vi vara en rolig och smart del i att skapa vardagsmiddagarna tillsammans.

Nästan alla barn gillar att vara med och laga mat men ibland kan det vara svårt att få fram budskapet om vad som är nyttigt, varför vi behöver äta det och att känna känslan av att det blir varierade maträtter.

Dessutom vill man ofta att barnen ska våga smaka och prova nytt. Så vi tänkte hjälpa till med att förenkla för dig, genom att kortleken bjuder in till nyfikenhet och kreativitet.

Vår kortlek är uppdelad i fyra olika näringsgrupper och ditt barn kommer att få lära sig om alla dessa och vad de gör i kroppen. Varje måltid som skapas kommer att innehålla näring från precis det man behöver och man kan känna sig lugn.

Matpiraten Infographic

Vår ambition är att ditt barn, förutom ”att leka fram middagar” även skall få kunskapen om hur en nyttig middag tas fram, tillagas och att lära känna att kroppen mår bra. I vår blogg kommer det även att finnas inspirationstips på recept. Att laga mat tillsammans är ett roligt sätt för hela familjen att umgås!

Vi som arbetar med Matpiraten Korlek har på olika sätt jobbat med kostrådgivning för vuxna och barn i över 10 år. Vi samarbetar med hälso och friskvårdare samt förskola och skolpersonal – för bästa kvalitet och inspiration.

Vi hoppas att du och ditt barn kommer att uppskatta kortleken och tycka om våra olika sätt som den kan spelas på. Saknar du något eller om du kanske är missnöjd med något så hör gärna av dig. Vi strävar ständigt efter att bli bättre och att du som kund skall känna dig nöjd.

 
×
×

Cart

Notice: Constant WP_USE_THEMES already defined in /customers/b/b/9/matpiraten.se/httpd.www/index.php on line 14