Inget felstavat i äggens högtid Påsk, utan egg som den vassa kanten på en kniv.

Den del som gör hela jobbet. Synonymer till finsmakare är: läckergom, gourmand, gourmet, gastronom, kännare, förståsigpåare, konnässör.

Ett försök att skilja dessa så hittar vi att:

  • Gastronom ska enligt vissa ha mer kunskap om jordbruk och främja sådana som bevarar den biologiska mångfalden
  • Gourmand tycker om god mat.
  • Finsmakare anser att endast det bästa är gott nog
  • Konässör skulle antas vara specialist då motsatsordet är amatör

Var ser du dig själv och hur är dina barn?

Påsken är lite lediga dagar och att måla ägg är superkul. Koka några ägg, dela till ägghalvor går lätt.

Här är en film om det perfekta koket och tiden Matpiraten kokar ägg

Lägg lite olika topping, perfekt att öva läckergommen!! Sött, salt, starkt, krämigt 🙂

PS! om man blundar så förstärks de andra sinnena som smak och doft. Barn är olika och en del har lättare att ta till sig nya smaker än andra som är mer skeptiska i grunden. Det finns en naturligt inbyggd rädsla för vissa smaker och för ny mat, detta är för att de inte ska bli förgiftade av att stoppa vad som helst i munnen. Tips är att titta, beskriva hur det ser ut och dofta.

Alla kan bli finsmakare genom att bara vara nyfiken. Det betyder inte att vi gillar allt.

Hos Svenskaägg finns det både äggfakta, äggpyssel och recept på ägg i påskbuffén Glad Påsk vecka önskar Matpiraten